Deelnemerschap en kwaliteitseisen

Een van de snelst groeiende economieŽn is die van de informatietechnologie. U bent notaris en u wilt een constructieve bijdrage leveren aan de rechtszekerheid in de informatiemaatschappij. Hoe kunt u als notaris hier vorm aan geven? Welke maatschappelijke rol gaat u vervullen, wat is uw meerwaarde? Met welke producten en diensten kunt u hier invulling aan geven? En welke kennis en vaardigheden heeft u nodig om deze dienstverlening te kunnen bieden?

Als IT-notaris bezit u de unieke kenmerken - waaronder een zorgplicht, een onafhankelijkheidspositie en het faillissementsbestendig protocol - om de rol als Trusted Third Party te kunnen vervullen. Als IT-notaris bent u werkzaam op het snijvlak van IT, IT-recht en informatiebeveiliging.

Deelnemerschap aan de Stichting IT-notaris staat open voor notarissen en kandidaat-notarissen, die zich conformeren aan de hieronder genoemde kwaliteitseisen en een deelnemersovereenkomst hebben gesloten met de Stichting. Het volgen van de training Startcompetenties voor de IT-notaris is verplicht voor (kandidaat)-notarissen die zich bij de Stichting willen aansluiten.

Training Startcompetenties voor de IT-notaris:

De eerstvolgende training Startcompetenties voor de IT-notaris vindt plaats op 12 maart 2019. Voor meer informatie en aanmelden, kunt u contact opnemen met De IT-notaris via info@it-notaris.nl Hier kunt u ook terecht voor meer informatie over het IT-notarisschap.

Met het volgen van deze training beschikt u over de basisbeginselen om als IT-notaris te kunnen starten en een bijdrage te kunnen leveren aan de continuÔteit van informatiesystemen. De training wordt afgesloten met een thuisopdracht die het geleerde toetst en die binnen 14 dagen ingestuurd dient te worden. Deze thuisopdracht is alleen verplicht voor deelnemers die zich hebben aangemeld als nieuwe IT-notaris.
De KNB heeft 6 PE-punten toegekend aan deze cursus.

 

Programma:

 

10:00 - 17:00 uur     
 

Introductie & algemene inleiding IT-notaris: afgevaardigde van De IT-notaris

IT-juridische ontwikkelingen in de praktijk: Kees de Vey Mestdagh
IT-recht: Jan Pieter Schuitema, IT-jurist
IT: Harry van den Brink, Technisch Inspecteur
Toelichting op procedures: Jitske Hoekstra, IT-jurist

 

Downloads:

Deelnemersovereenkomst Stichting IT-notaris

Reglement Kwaliteitseisen IT-notaris

Reglement Kwaliteitseisen Software Escrow IT-notaris

Reglement Werkgroepen IT-notaris

Reglement Doorverwijzing IT-notaris